Medikal Üniforma Sayesinde Güvenilir İletişim | Moleuniform

Scrubs ile Güven Ver

ÜNİFORMANIN ÖNEMİ


Üniforma giymenin, sağlık çalışanlarının hastalara verdiği güveni olumlu yönde etkilediğine dair pek çok bilimsel araştırma mevcuttur. Üniformalı sağlık çalışanına karşı olumlu yönde güven etkilenmesi durumu diğer bölümlerde de olsa dahi, özellikle acil alanlarında üniformanın, doktorların güven vericiliğini önemli ölçüde yükselttiği bulgulanmıştır. Sadece scrubs kullanımının ve sadece doktor önlüğü kullanımının; hissettirilen güveni yoğun ölçüde arttırdığı gibi; scrubs üzerine önlük kullanımının da güven arttıran faktörlerden
olduğu vurgulanmaktadır. Sonuçlar bize gösteriyor ki: üniforma kullanmayan sağlık çalışanlarına karşı güven, üniforma kullanıldığı durumlara nazaran oldukça az olmaktadır. Kısacası, her iki tarafı da tatmin eden başarılı bir iletişim için üniforma kullanımı oldukça önemlidir.


Doktorlar için olduğu gibi, hemşireler için de üniforma, scrubs giyinilmesinin üçüncü kişi psikolojisine olan etkisi yadsınamaz bir ölçüdedir. Öyle ki, henüz mesleğe başlamamış olan tıp öğrencileri ve hemşirelik öğrencileri için dahi üniforma; meslek seçimine yönelik çekici faktörlerin incelendiği araştırmalarda önemli oranlarda karşımıza çıkmaktadır.

Moleuniform ile Kaliteyi Hisset


Gerek güven verici olmasından dolayı, gerek tertipli, temiz ve aynı zamanda şık bir görüntüye kavuşturmasından dolayı olsun; scrubs tercihi hemşireler, doktorlar ve diğer tüm sağlık çalışanları için oldukça önemlidir. Şıklıkla rahatlığın, işlevsellikle harmanlanarak bir araya getirildiği; canlı ve ilgi çekici renkleri ile kullananları ve görenleri adeta büyüleyen kaliteli hemşire üniforma ve doktor üniforma için Moleuniform scrubslarını önermekteyiz.