Kaliteli Medikal Üniforma ile İstanbul Koşullarına Adaptasyon

İstanbul'da Sağlık Çalışanı Olmak ve Üniforma Sorunsalı

Günümüzde çoğu sağlık çalışanı, gerek var olan hukuksal regülasyonlara, gerek kurumsal imaj disiplinine ayak uydurmak; gerekse şahsi istekleri doğrultusunda çeşitli özellikleri olan medikal üniforma ve sair scrubs ürünleri giymektedir. Ancak bazı koşullarda doğru üniforma seçimleri normalde olduğundan çok daha önemli olmaktadır.

İstanbul Koşulları

Malum olduğu üzere İstanbul, Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi 4 mevsim yaşayan bir ilimizdir. Ancak etrafını çevreleyen denizlerin etkisiyle beraber yazları oldukça nemli olmaktadır. Bu nem İstanbul'da yaşayan insanlar için günlük hayatta artık alışılagelmiş bir unsur olsa dahi, iş hayatında bireyleri oldukça yorabilmektedir. Günlük hayatın akışında bile bazı kimselerin fazlaca terlenmesinden kaynaklı olarak, imkanları ölçüsünde, günde 2 veya daha fazla duş almak zorunda kaldıkları bilinmektedir. Her meslek grubunu etkilediği gibi bu unsur sağlık çalışanlarını da fazlasıyla etkilemektedir.

 

İstanbul'un Nemli Havasına Uygun Üniforma Tercihi

Sağlık çalışanlarının da diğer bazı meslek erbaplarında olduğu gibi İstanbul'un nemli havasından etkilendiğini yukarıda anlatmıştık. Özellikle yaz aylarında dozu üst derecelere çıkabilen nemden etkilenmemek mümkün olmasa dahi; etkisinin dezavantajlarını absorbe etmek doğru giyim tercihleri ile mümkündür.

 

Bilindiği gibi, sağlık çalışanlarının uyması gereken kurallar çerçevesinde doktorlar için doktor üniforma ve hemşireler için ise hemşire forması giyilmesi gerekliliği mevcuttur. Peki nemin bireyleri neredeyse boğduğu ve terletme etkisinin üst safhalara çıktığı hava koşullarında üniforma tercihi nasıl olmalıdır?

Poliviskon Kumaşlı Scrubs

Her ne kadar poliviskon tanımı, ilk anda kulağa biraz yapay ve sağlıksız gibi geliyor olsa dahi; elyaf bileşiminin doğru oranlarda kullanılması vasıtasıyla diğer kumaşlara göre daha sağlıklı bile olabilmektedir.

Vücut ısısının dengelenmesi, doğal terleme ve ter kaynaklı sıvının kumaş üzerinde ideal oranlarda yayılımı sayesinde kuruma hızının yüksek olması ve daha birçok nedenden dolayı, bu çerçevede; poliviskon kumaşlı üniformalar aslında sağlık açısından daha elverişli olabilmektedir. Poliviskon elyaf bileşimleri ile üretilen üniformalar sayesinde İstanbul gibi birçok farklı zorlu koşulda dahi sağlık çalışanlarını mutlu edebilecek ürünler tavsiye edilebilmektedir.