Medikal Üniforma Tercihinde Mevsimsel Etkiler

Mevsime Göre Medikal Üniforma Tercihi

Bilindiği üzere hava koşulları ve sair bölgesel etmenler; kullanılacak giyim ürünleri üzerinde oldukça etkili parametrelerdir. Sıcak havalarda terletmemesi ve terin hızlı ve sağlıklı şekilde kurumasının sağlanması; soğuk havalarda ise vücut ısısının dışarıya çıkmasının dengelenmesi scrubs tercihinde de diğer giyim tercihlerinde olduğu gibi göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardır.

Sıcak Havalarda Hastane Üniformaları

Yukarıda kısaca bahsi edildiği üzere, forma seçiminde de mevcut hava koşullarına uygun tercih yapılmalıdır. Bazı doktor üniforma ve hemşire formaları; sağlık çalışanlarının sıcaktan etkilenmesini absorbe edemeyecek kumaş yapılarına sahiptir. Bu yüzden mesleki faaliyetler sırasında zorluklar yaşanabilmektedir. İdeal forma tercihi için, nefes alan ve yoğun terletme yaşanmasını önleyen, terlenmesi durumlarında sıvıyı hızlıca dışarıya atıp hızlı kuruma sağlayan formalar kullanımı önerilmektedir.

Soğuk Havalarda Üniforma Tercihi

Her ne kadar başlı başına, yalnızca forma tercihi ile beraber dondurucu soğuklardan korunması mümkün olmayacak olsa dahi; vücut ısısının dışarıya yayılmasını olabildiğinde önleyen scrubslar sayesinde sağlık çalışanlarının soğuk havalardan etkilenmesi, lehlerine azalabilecektir. Ayrıca, tabii ki, koruyucu ek giyimler her zaman önerilmektedir.

İdeal Konfor için Üniforma Fiyatları Göz Ardı Edilmeli Midir?

Doğal olarak, neredeyse diğer tüm tüketim ürünlerinde olduğu gibi; kalitenin artmasına yönelik yapılan ar-ge çalışmaları ve spesifik hammadde kullanımı durumlarında ürün maliyeti artmaktadır. Bu yüzden son tüketiciye ulaşan ürün bedellerinin yüksek olması çok da abes değildir. Sağlıklı bir yaşam için sıcak-soğuk hava durumlarına uygun tercihlerin yapılması gerekliliği yadsınamayacak bir durumdur ve bu konularda ücret konusunda feragat düşünülmemelidir.