Leke tutmayan scrubslar sayesinde temiz görünüm gün boyu korunabilmektedir.

Kolay Leke Tutmayan Medikal Üniforma

Giyilen kıyafetlerin kirlenmesi durumu her insan için oldukça irite edici bir durumdur. Bu yüzden özellikle bazı meslek gruplarına mensup bireyler, en azından iş elbisesi tercihlerinde kirlenmeye karşı dayanıklı formalar tercih etmektedirler. Üniformanın kumaş yapısı kolay kolay kirlenmemeye veyahut en azından kalıcı leke tutunmalarını önlemeye imkan tanımaktadır.

Leke Tutmayan Scrubs Olur Mu

Hayatın olağan akışı içerisinde herhangi bir nesnenin tamamen leke tutmama ihtimali yok denecek kadar azdır. Sonuçta cisimleri oluşturan maddelerin yapılarında atom ve atom altı parçacıklar vardır ve bir şekilde, fiziksel veya kimyasal müdahaleler ile beraber içeriğine diğer maddeler sızabilmektedir.

Hastane üniformaları için de durum yukarıda anlatılandan farksızdır. Leke elbet olacaktır, ancak önemli olan lekenin kumaş üzerinde kalıcı olup olmamasını veya kalıcılık süresini kullanıcılar lehine etkileyebilmektir. Bunu başarmak için de kullanılan kumaş yapılarındaki elyaf bileşenleri ve kumaşların bir araya getirilme teknikleri önem arz etmektedir. Kolay kolay kirlenmeyen doktor üniforma varlığı, gün içlerinde birçok bulaşıcı hastalıkla, irin ile, bazen de kan ile yakın temas kurmak zorunda kalan doktorların işini kolaylaştırmaktadır.