Küçük Şehirlerde Medikal Üniforma Giyilmesinin Önemi

Küçük Şehirlerde Sağlık Çalışanı Olmak

Ülkemiz baz alındığı zaman İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyük şehirlerde yaşayan sağlık çalışanlarının zaman zaman belli başlı bazı durumlarla mücadele etmesi gerekebilmektedir. Ancak küçük şehirlerde durum biraz daha farklıdır. 

Küçük Şehirlerde Medikal Üniforma Kullanımı

Görevlerine yeni atanan veya henüz mesleğinin ilk birkaç yılı içerisinde olan sağlık çalışanları; küçük şehirlerde yaptıkları görevleri sırasında bazı adaptasyon sorunları yaşayabilmektedirler. Küçük şehirlerde, toplum içerisinde yaşayan yerliler genellikle birbirlerini tanımaktadır ve aralarında kültürlerine özgü dışarıdan bakanların kolayca adapte olamayacakları diyalog yolları bulunmaktadır. Küçük şehirlerde görev yapan sağlık çalışanları da ilk etapta bu açıdan kendilerini yabancı hissedebilmektedir. Sonuçta bilmedikleri veya çok az bildikleri bir coğrafyada; daha önceden karşılaşmadıkları çeşitli farklı özelliklere sahip insanlarla aynı ortamda bulmaktadırlar kendilerini.

Scrubs Giyiminin Görev Yerine Adaptasyonuna Olumlu Etkisi

Bireyler, o an için fark etmeseler dahi; yerliler, onların başka yerlerden geldiklerini anlamaktadırlar. Küçük yerleşkelerde öğretmenlere, doktorlara, hemşirelere ve benzeri meslek gruplarına verilen önem çok yüksektir. Ancak her ne kadar bu denli bir önem var olsa da, scrubs kullanımının düşük olmasından dolayı; özellikle de doktorlar ve hemşireler fark edilememektedir. Oysa hemşire forması ve doktor üniforma kullanımı gerektiği gibi gerçekleştirilse; yerliler tarafından sağlıkçılar daha rahat fark edilebilecek ve onlara gösterilen ihtimam artabilecektir. Bunun sonucunda da sağlık çalışanlarının adaptasyon konusunda yaşadıkları zorlanmalar rahatlıkla giderilebilecektir.

Üniforma giyerek kendisini üçüncü kişilere belli eden sağlık çalışanlarına yönelik tutumlar pozitif yönde etkilenebilecektir.