Üniformada Kalite için Yüksek Rekabet Gerekliliği

Rekabetin Medikal Üniforma Kalitesinin Artmasında Etkisi

Günümüzde nüfusun ve tüketim ürünü çeşitlerinin hızla artmasıyla beraber genişleyen pazarlara giren girişimci sayısı da artmaktadır. Ancak üniforma sektöründe, özellikle yerel pazarda rekabetten söz edilebilecek düzeyde üretici sayısı bulunmamaktadır. Bu durum yüzünden, scrubs pazarında; belirli, bilinen ve basit standartların üzerine çıkmaya çalışan firma sayısı yok denecek kadar azdır.

Hastane Üniformaları Nasıl Gelişecek

Rekabetin düşük seviyede olması ve üreticilerin kendilerini geliştirmek çabasında olmaması gibi nedenlerden dolayı, bahsini ettiğimiz üzere; üniforma konusunda gelişim oldukça sınırlı olmaktadır. Neredeyse bütün ömürlerini toplumdaki bireylerin sağlıklarının olması gerekene evrilmesi için yorulmaksızın çalışan sağlık kahramanlarının konforu ve sair istekleri göz ardı edilmemelidir. Bu bağlamda gerek yüz yüze gerekse sair iletişim yolları ile doktorlar, hemşireler, ebeler ve diğer sağlık çalışanları ile iletişim kurulmalı; bu yolla onların istekleri daha iyi anlaşılmalı ve talepleri doğrultusunda ürün geliştirmeleri yapılması gerekmektedir.

Kanguru Cep Üniforma

Z kuşağı bireylerin lisans ve üzeri seviyelerdeki eğitimleri tamamlaması ile beraber; diğer meslek gruplarında sayılarının arttıkları gibi doktorluk, hemşirelik ve benzeri alanlarda da sayı bazlı oranları giderek yükselmektedir. Malum olduğu üzere her kuşağın sosyolojik ve psikolojik özellikleri diğer kuşaklara göre farklılıklar göstermektedir. Böylece yaşam tarzı, tüketim değerleri ve sair bireysel özellikleri de farklılaşmaktadır, ki giyim kültürü buna önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Moda sektörü açısından incelendiği zaman, Z kuşağı bireyleri kendilerine de dış gözlere de ağırlık yapmayacak minimal seçimlere yönelmeye meyillidirler. Ancak, an itibariyle yaşları gereği; gençlik dönemlerinin baharında olan bu nesil üyeleri yaşlarına ve hayat heyecanlarına uyumlu olan motiflere ve tarzlara da sıcak bakmaktadırlar. 

Kanguru cep, gençlerin genellikle hoodie tarzı giyim ürünlerinde oldukça tercih ettikleri bir özelliktir. Bu özelliğin, Z kuşağına mensup sağlık çalışanları için de çekici olduğunu bilmekteyiz. Bu bağlamda kanguru cepli üniformalar geliştirerek, onları memnun etmeye gayret gösterdik. Umuyoruz ki, pazardaki potansiyel rekabete tembel bir gözle bakmayan diğer üreticiler de yeniliklere ayak uyduracak ve değerli sağlık kahramanlarımız için onlar da elini taşın altına sokacaklardır. Böylece doktor üniforma veya hemşire forması denildiği zaman insanların akıllarına dümdüz, cansız ürünler gelmeyecek; medikal üniforma sektöründe genel kalite artabilecektir.