Medikal Üniforma kullanımı ile ilgili mevcut yasal düzenlemeler gereği, sağlık çalışanlarının mesleki faaliyetleri sırasında scrubs ürünleri giymesi gerekmektedir.

Türkiye'de Medikal Üniforma Kullanımı

Medikal elbiseler, içlerinde de doktorların, hemşirelerin ve sağlık alanında faaliyet gösteren diğer çalışanların giydikleri medikal üniformalar; gerek kurumsal görünüm, gerek sağlık iletişimi gerekse sağladığı kullanım kolaylıkları sayesinde kullanılması kesinlikle tavsiye edilen giyim ürünleridir.

Hastane Üniformaları ile ilgili Yasal Düzenlemeler

13.01.1983 tarihli ve 17927 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, 189'uncu maddesi gereğince doktor, hemşire ve benzeri kurum içi sağlık çalışanlarının medikal önlük ve benzeri sair forma giyme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu düzenlemeye, günümüzde sağlık çalışanları tarafından faal olarak riayet edilmese dahi; herhangi bir yasal soruşturmaya maruz kalmamak için dikkat edilmesi önerilmektedir.

Avrupa kıtası, Asya kıtasının belirli ülkelerinde ve diğer tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde oldukça önemsenen bir konu olan önlük, scrubs giyme gerekliliği; ülkemizde maalesef yeterince önemsenmemektedir. Oysa önlük ve scrubs gibi ürünlerin kullanılması ile beraber hem mesleki, görev bazlı ayırt edicilik sağlanabilecekken hem de genel temizlik ve sağlık kurallarına riayet edilmiş olacaktır.

Hastane Üniformaları ile beraber sağlık çalışanları kurumsal bir görünüme ulaştıkları gibi aynı zamanda şık ve tertipli bir görünüm de oluşturabilmektedirler.